Lediga jobb som Behandlingsassistent/Socialpedagog i Strömsund

Se lediga jobb som Behandlingsassistent/Socialpedagog i Strömsund. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Strömsund som finns hos arbetsgivaren.

Behandlingsassistent/Behandlingspedagog

Om Dig Vi söker dig kille/man som är lyhörd, stresstålig, självständig med en god förmåga att arbeta under eget ansvar och i grupp. Du bör också vara flexibel, ej konflikträdd och med en stor portion tålamod. Om du har erfarenhet av att arbeta med neuropsykiatriska funktionsvariationer så är det ett stort plus. Det viktigaste är dock att du brinner för att arbeta med ungdomar. Provanställning 6 månader tillämpas. Rullande schema med dygnsarbete. Man job... Visa mer
Om Dig
Vi söker dig kille/man som är lyhörd, stresstålig, självständig med en god förmåga att arbeta under eget ansvar och i grupp. Du bör också vara flexibel, ej konflikträdd och med en stor portion tålamod. Om du har erfarenhet av att arbeta med neuropsykiatriska funktionsvariationer så är det ett stort plus. Det viktigaste är dock att du brinner för att arbeta med ungdomar.
Provanställning 6 månader tillämpas.
Rullande schema med dygnsarbete. Man jobbar flera dygn i rad och sover på arbetsplatsen.
Om oss
VISION HVB är ett behandlingshem för ungdomar 15-20år. Inriktining neuropsykiatri och missbruk.
Vi har 3 primära enheter, två för killar och en för tjejer.
Denna tjänst gäller en av killarnas hem, och därför söker vi bara manlig personal för tillfället.
HVB hemmen är belägna i natursköna områden med stor möjlighet till fritidsaktiviteter och utomhusvistelse.
Aktuellt Hvb hem är beläget i Strömsunds kommuns norra del. Visa mindre

Socialpedagog 50%

I Strömsunds kommun är naturen och den storslagna vildmarken alltid nära. Här har du goda möjligheter till friluftsliv och god livskvalitet och får mer tid att leva det liv du vill med en enklare och närmare vardag. I våra mindre samhällen och byar känner människor varandra och det skapar trygghet och gemenskap för både ung och gammal. Strömsunds kommun har cirka 1.400 medarbetare inom många yrkesområden. På våra arbetsplatser strävar vi aktivt efter att... Visa mer
I Strömsunds kommun är naturen och den storslagna vildmarken alltid nära. Här har du goda möjligheter till friluftsliv och god livskvalitet och får mer tid att leva det liv du vill med en enklare och närmare vardag. I våra mindre samhällen och byar känner människor varandra och det skapar trygghet och gemenskap för både ung och gammal.

Strömsunds kommun har cirka 1.400 medarbetare inom många yrkesområden. På våra arbetsplatser strävar vi aktivt efter att skapa motivation och arbetsglädje. Tillsammans arbetar våra anställda för att ge bästa möjliga service till alla som kommer i kontakt med kommunens verksamheter.

Vi har Sveriges viktigaste jobb och våra medarbetare gör skillnad varje dag. Välkommen att bli en av oss!

Hotings rektorsområde ligger i den östra delen av Strömsunds kommun. Verksamheterna i området bedrivs på orterna Hoting och Kyrktåsjö. Hoting ligger fem mil och Kyrktåsjö ligger 7 mil från kommunens största ort Strömsund. I området finns cirka 150 elever och 40 anställda.

Centralskolan i Hoting är en grundskola med elever från förskoleklass till årskurs 9. Alla är samlade i samma byggnad vilket leder till ett bra samarbete kollegor och elever emellan. Skolan arbetar med utomhuspedagogik och friluftsliv och har tillgång till två skolskogar. I varje klassrum finns projektorer och eleverna har tillgång datorer och skrivplattor.

ARBETSUPPGIFTER
Som socialpedagog ingår du i ett team som målmedvetet arbetar för att höja skolans måluppfyllelse med stort fokus på elevens egen utveckling samt att du är en länk till familjen. I ditt jobb har du nära samarbete med övrig personal och med elevhälsoteamet. I din roll är du en kontakt och verkar för goda relationer med vårdnadshavare.

Utifrån egen planering och i nära samarbete med klasslärare, lärare i fritidshem och speciallärare arbetar du praktiskt och behovsanpassat med enskild elev och mindre grupp av elever i skola och på fritidshemmet. I ditt jobb uppmärksammar och stödjer du elevers sociala svårigheter i skolmiljön för att se behov och arbetar aktivt med insatser för en förändring genom förslagsvis motiverande samtal.

Ett socialt, omväxlande jobb med många kontakter med varierande arbetsuppgifter som praktiskt stöd, rådgivning, uppföljning och samtal med vårdnadshavare. I jobbet kan även praktiska aktiviteter ingå som exempelvis idrottsaktivitet och livskunskap. Du kan komma att bistå i kontakten med myndigheter och instanser som socialtjänst, barnhabilitering samt barn- och ungdomspsykiatrin.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socialpedagogisk examen på minst kandidatnivå (180hp/120p) eller tvåårig socialpedagogisk utbildning på folkhögskola/yrkeshögskola och som har minst ett års erfarenhet från arbete med barn och unga. Det är meriterande om du har kunskap om MI - motiverande samtal. Körkort B krävs.

För jobbet behöver du kunna kommunicera väl med olika målgrupper på ett balanserat, lågaffektivt och respektfullt sätt. Du har förmåga att självständigt och i samarbete med andra agera för barns och elevers bästa. Din dokumentationsförmåga är god och du har kännedom om arbete med inkludering samt social delaktighet

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


ÖVRIGT
Vi har gjort ett genomtänkt val av kanaler för den här rekryteringen. Vi vill inte bli kontaktade av försäljare, vänligen respektera detta. Visa mindre

Behandlingspedagog 100 %

I Strömsunds kommun är den storslagna naturen nära. Här har du goda möjligheter till friluftsliv och god livskvalitet och får mer tid att leva det liv du vill med en enklare och närmare vardag. I våra mindre samhällen och byar känner människor varandra och det skapar trygghet och gemenskap för både ung och gammal. Strömsunds kommun har cirka 1.400 medarbetare inom många yrkesområden. På våra arbetsplatser strävar vi aktivt efter att skapa delaktighet, mo... Visa mer
I Strömsunds kommun är den storslagna naturen nära. Här har du goda möjligheter till friluftsliv och god livskvalitet och får mer tid att leva det liv du vill med en enklare och närmare vardag. I våra mindre samhällen och byar känner människor varandra och det skapar trygghet och gemenskap för både ung och gammal.

Strömsunds kommun har cirka 1.400 medarbetare inom många yrkesområden. På våra arbetsplatser strävar vi aktivt efter att skapa delaktighet, motivation och arbetsglädje. Tillsammans arbetar våra anställda för att ge bästa möjliga service till alla som kommer i kontakt med kommunens verksamheter.

Vi har Sveriges viktigaste jobb och våra medarbetare gör skillnad varje dag. Välkommen att bli en av oss!

Vård och socialförvaltningen söker behandlingspedagog till individ- och familjeomsorgens öppenvård, för anställning tillsvidare.

Individ- och familjeomsorgen (IFO) i Strömsunds kommun bedriver en samlad öppenvård där personalgruppen består av beroendeterapeuter, boendestödjare och familjebehandlare. Vår målgrupp är familjer med barn i åldern 0-21 år, ungdomar i övre tonåren i eget boende och vuxna med beroendeproblematik, psykisk ohälsa eller annan social problematik. Vi söker dig som kan arbeta med både familjebehandling och boendestöd.


ARBETSUPPGIFTER
Vi arbetar med behandlingsinsatser på uppdrag av socialsekreterare inom IFO och erbjuder hemmabaserade insatser till både enskilda och familjer. Behandlingsarbetet bedrivs i våra egna lokaler och i den enskildes/familjens hem. Uppdragen har bestämda förändringsmål och verkställs under begränsad tid. Utöver behandlingsarbetet ingår uppföljning och dokumentation. En annan viktig del i vårt arbete är att hålla i nätverksmöten, även med andra myndigheter. Öppenvården har handledning i grupp.

KVALIFIKATIONER
Vi ser helst att du är socionom, behandlingspedagog eller har motsvarande utbildning och har erfarenhet av att arbeta med social problematik. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Det krävs att du har B-körkort.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av behandlingsarbete, utbildning i system- och anknytningsteori, Signs of safety, MI och BBiC (Barns behov i centrum).

Du behöver vara trygg i din yrkesroll och ha förmåga att anpassa metoder och förhållningssätt utifrån individens förutsättningar och behov. Du kan ta egna initiativ och både arbeta självständigt och i team.

Du behöver ha förmåga att skapa hållbara och trygga relationer och hålla struktur i en föränderlig arbetsmiljö. Goda skrivkunskaper krävs.


ÖVRIGT
Vi har gjort ett genomtänkt val av kanaler för den här rekryteringen. Vi vill inte bli kontaktade av försäljare, vänligen respektera detta. Visa mindre