Lediga jobb som Controller i Strömsund

Se lediga jobb som Controller i Strömsund. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Strömsund som finns hos arbetsgivaren.

Sakkunnig i utbildningsfrågor, 100%

Ansök    Feb 17    Strömsunds kommun    Controller
I Strömsunds kommun är naturen och den storslagna vildmarken alltid nära. Här har du goda möjligheter till friluftsliv och god livskvalitet och får mer tid att leva det liv du vill med en enklare och närmare vardag. I våra mindre samhällen och byar känner människor varandra och det skapar trygghet och gemenskap för både ung och gammal. Strömsunds kommun har cirka 1.400 medarbetare inom många yrkesområden. På våra arbetsplatser strävar vi aktivt efter att... Visa mer
I Strömsunds kommun är naturen och den storslagna vildmarken alltid nära. Här har du goda möjligheter till friluftsliv och god livskvalitet och får mer tid att leva det liv du vill med en enklare och närmare vardag. I våra mindre samhällen och byar känner människor varandra och det skapar trygghet och gemenskap för både ung och gammal.

Strömsunds kommun har cirka 1.400 medarbetare inom många yrkesområden. På våra arbetsplatser strävar vi aktivt efter att skapa motivation och arbetsglädje. Tillsammans arbetar våra anställda för att ge bästa möjliga service till alla som kommer i kontakt med kommunens verksamheter.

Vi har Sveriges viktigaste jobb och våra medarbetare gör skillnad varje dag. Välkommen att bli en av oss!

Framtids- och utvecklingsförvaltningen söker sakkunnig i utbildningsfrågor, 100 procent.

Förvaltningen ansvarar för utbildning inom gymnasieskola, vuxenutbildning, yrkeshögskola och andra högskoleutbildningar samt näringslivs- och integrationsfrågor. Utvecklingsprojekt med extern och intern finansiering genomförs också inom förvaltningen.
Arbetsuppgifter

Som sakkunnig i utbildningsfrågor är ditt arbetsområde gymnasieskola, vuxenutbildning, yrkeshögskoleutbildning samt annan högskoleutbildning som kommunen initierar och samordnar. Tjänsten är direkt underställd förvaltningschefen.

Den sakkunnige ansvarar för det systematiska kvalitetsarbetet på förvaltningsnivå och stödjer skolan i utvecklingsfrågor genom omvärldsbevakning, analyser, uppföljningar och utvärderingar inom ansvarsområdet. Beredning av gymnasie- och vuxenutbildningsärenden till kommunstyrelsen som är ansvarig nämnd är andra delar av uppdraget. I arbetet ingår övergripande förvaltningsfrågor till exempel arbete med budget, utredningar, statistik och kompetensutveckling. Handläggning av ärenden kring interkommunala ersättningar, placerade barn och ungdomar, statsbidrag, utvecklingsprojekt, överklaganden och inspektionsärenden ingår också i arbetet. I uppdraget ingår samarbete med personal som arbetar med andra skolformer och att delta i regionala nätverk.
Den sakkunnige har ett nära samarbete med skolchef, kvalitetsutvecklare och rektor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en adekvat högskoleutbildning samt god kunskap om gymnasieskola och vuxenutbildning. Erfarenhet av att bedriva förändringsarbete i en politiskt styrd organisation är meriterande.
Du är strukturerad och planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt mot gällande tidsramar. Det är viktigt att du är drivande, analytisk och ser helheter. Du har lätt för att kommunicera och samarbeta och du uttrycker dig väl i tal och skrift.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Visa mindre

Inköps- och avtalscontroller, 100%

Ansök    Dec 22    Strömsunds kommun    Controller
I Strömsunds kommun är den storslagna naturen nära. Här har du goda möjligheter till friluftsliv och god livskvalitet och får mer tid att leva det liv du vill med en enklare och närmare vardag. I våra mindre samhällen och byar känner människor varandra och det skapar trygghet och gemenskap för både ung och gammal. Strömsunds kommun har cirka 1.400 medarbetare inom många yrkesområden. På våra arbetsplatser strävar vi aktivt efter att skapa delaktighet, mo... Visa mer
I Strömsunds kommun är den storslagna naturen nära. Här har du goda möjligheter till friluftsliv och god livskvalitet och får mer tid att leva det liv du vill med en enklare och närmare vardag. I våra mindre samhällen och byar känner människor varandra och det skapar trygghet och gemenskap för både ung och gammal.

Strömsunds kommun har cirka 1.400 medarbetare inom många yrkesområden. På våra arbetsplatser strävar vi aktivt efter att skapa delaktighet, motivation och arbetsglädje. Tillsammans arbetar våra anställda för att ge bästa möjliga service till alla som kommer i kontakt med kommunens verksamheter.

Vi har Sveriges viktigaste jobb och våra medarbetare gör skillnad varje dag. Välkommen att bli en av oss!

Teknik- och serviceförvaltningen söker en inköps- och avtalscontroller som kommer arbeta i team med upphandlingssamordnare och beställare. Tjänsten är på 100 % och i form av ett vikariat för perioden 1 februari till 30 november.

Teknik- och serviceförvaltningen har förutom egna avtalsområden också uppdraget att vara kontaktväg mot upphandlingssamverkan i länet samt samordna beställarorganisationen för hela kommunen. Förvaltningen stöttar även de kommunala bolagen med upphandlings- och avtalsfrågor.

ARBETSUPPGIFTER
Din roll blir att samarbeta med upphandlaren för att generera bra balanserade ramavtal som är lätta för båda parter att följa och för beställaren att följa upp. Upphandlaren har huvudansvaret för upphandlingsprocessen och du som avtalscontroller har huvudansvaret för avtalstiden, men ett gott samarbete mellan funktionerna samt med beställarna är mycket viktigt för ett bra totalresultat.

Som avtalscontroller kommer du att ha en nära kommunikation med våra leverantörer och löpande följa upp och både stötta och ställa krav på dessa. Du kommer också delta i förhandlingar samt hålla i samordning och kontakt med jurister i eventuella tvister mot leverantörer. Till stöd för uppföljning av de länsgemensamma avtalen finns också en avtalscontroller hos Upphandlingskontoret i Östersund.

Kommunen har en beställarorganisation, som i praktiken avropar på alla våra ramavtal, även de som upphandlas inom länssamverkan. Din roll blir att stötta i diskussioner och dialoger med leverantörer, att kontrollera att beställarna köper enligt avtal och att tillsammans med upphandlingssamordnaren utveckla hela inköpsprocessen och se över kommunens inköpsmönster. Du kommer även hjälpa beställare med enklare upphandlingar och förnyade konkurrensutsättningar i mån av tid och intresse.

Kommunen inför under 2022 ett e-handelssystem och som avtalscontroller ingår du i arbetsgruppen för införandeprojektet. I arbetet kommer du ha ett gott stöd av e-handelssystemet i uppföljning och analys av kommunens inköp och måste därför känna till och kunna arbeta i systemet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med en högskoleutbildning inom områden som innefattar ekonomi och inköp eller har lång arbetslivserfarenhet från något av dessa kunskapsområden. Utbildning eller erfarenhet av affärs-/avtalsrätt är meriterande.

Du har god datorvana samt erfarenhet och känsla för hur du söker, sammanställer och analyserar information. Som inköps- och avtalscontroller kommer du att arbeta i ekonomisystem, upphandlingssystem och i övriga stödsystem, främst Excel. Det är meriterande om du har god kännedom kring dessa samt vårt ekonomisystem Ådata.

Som person är du kommunikativ och kan anpassa dig till målgrupp och situation och du har lätt för att samarbeta med andra. Du arbetar självständigt och tar egna initiativ både till lösningar på kända problem och ständiga förbättringar av befintliga processer.

Du har lätt att förstå vad som är det viktiga i en avtalsuppgörelse och gillar detektivarbete för att reda ut brister eller missförstånd. Du kan skilja på person och sak och kan både stå på dig men också vara ödmjuk inför motpartens synpunkter. Du trivs i utveckling och förändring.

Du behärskar svenska språket väl i tal och skrift och är van vid att arbeta metodiskt och strukturerat.

B-körkort krävs.

ÖVRIGT
Vi har gjort ett genomtänkt val av kanaler för den här rekryteringen. Vi vill inte bli kontaktade av försäljare, vänligen respektera detta. Visa mindre