Lediga jobb som HR-konsult/PA-konsult i Strömsund

Se lediga jobb som HR-konsult/PA-konsult i Strömsund. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Strömsund som finns hos arbetsgivaren.

HR-konsult, arbetsmiljö och rehabilitering

I Strömsunds kommun är den storslagna naturen nära. Här har du goda möjligheter till friluftsliv och god livskvalitet och får mer tid att leva det liv du vill med en enklare och närmare vardag. I våra mindre samhällen och byar känner människor varandra och det skapar trygghet och gemenskap för både ung och gammal. Strömsunds kommun har cirka 1.400 medarbetare inom många yrkesområden. På våra arbetsplatser strävar vi aktivt efter att skapa delaktighet, mo... Visa mer
I Strömsunds kommun är den storslagna naturen nära. Här har du goda möjligheter till friluftsliv och god livskvalitet och får mer tid att leva det liv du vill med en enklare och närmare vardag. I våra mindre samhällen och byar känner människor varandra och det skapar trygghet och gemenskap för både ung och gammal.

Strömsunds kommun har cirka 1.400 medarbetare inom många yrkesområden. På våra arbetsplatser strävar vi aktivt efter att skapa delaktighet, motivation och arbetsglädje. Tillsammans arbetar våra anställda för att ge bästa möjliga service till alla som kommer i kontakt med kommunens verksamheter.

Vi har Sveriges viktigaste jobb och våra medarbetare gör skillnad varje dag. Välkommen att bli en av oss!

HR-enheten har ett övergripande strategiskt ansvar för kommunens HR-arbete. Detta gäller arbetsmiljöarbete, rehabiliteringsarbete, arbetsrätt och kompetensförsörjning. Hos oss får du möjlighet att tillsammans med fyra riktigt fina kollegor vara med att driva och utveckla organisationens HR-arbete.

ARBETSUPPGIFTER
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att på ett konsultativt sätt stödja och coacha kommunens chefer inom arbetsmiljö och rehabilitering. Ditt arbete är systematiskt med hjälp av vårt arbetsmiljöverktyg IA. Du arbetar nära företagshälsovården med rehabilitering utifrån tydliga rutiner. Inom arbetsmiljö och rehabilitering genomför du utbildning av chefer med hjälp av ett utarbetat material.

Du deltar i det övergripande HR-arbetet med att utveckla riktlinjer och rutiner för organisationen tillsammans med HR-kollegor. Arbetsuppgifter som att delta i eller att leda projekt inom HR-området kan förekomma.

Du har även administrativa arbetsuppgifter såsom diarium, protokoll och kallelser. Du anställs på lokalt flextidsavtal och har möjlighet att delvis jobba på distans.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med en universitetsexamen inom HR-området, gärna med inriktning mot arbetsmiljö, rehabilitering eller annan examen som arbetsgivaren finner lämplig. Erfarenhet från arbete i politisk styrd organisation är meriterande.

Du har ett naturligt förhållningssätt att arbeta med olika digitala verktyg och en god kommunikativ förmåga samt uttrycker dig väl i tal och skrift.

Du har ett strukturerat arbetssätt där du arbetar enligt en tydlig process, organiserar och planerar ditt arbete väl, slutför det som påbörjats och håller deadlines.

Du har ett konsultativt arbetssätt för att anpassa och hittar win-win-lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet.

Du har gott bemötande vilket menas att du är säker i osäkra sammanhang, står upp för egna åsikter, har mod att säga ifrån och förmåga att skilja på sak och person.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Urval och intervjuer sker löpande under rekryteringen.

Vi har gjort ett genomtänkt val av kanaler för den här rekryteringen. Vi vill inte bli kontaktade av försäljare, vänligen respektera detta. Visa mindre

Arbetskonsult Strömsund

Om tjänsten Arbetslivsresurs vision är att sänka arbetslösheten och minska utanförskapet genom att stötta och vägleda människor mot ett varaktigt arbete eller utbildning. Vi växer och behöver därför bli fler, denna gång i Strömsund! Vi söker dig som är genuint nyfiken på människor och motiveras av att få andra att nå sina mål. Du är duktig på att lyssna, på att läsa mellan raderna och förstå vilka lösningar som är möjliga för dina deltagare i den situati... Visa mer
Om tjänsten

Arbetslivsresurs vision är att sänka arbetslösheten och minska utanförskapet genom att stötta och vägleda människor mot ett varaktigt arbete eller utbildning. Vi växer och behöver därför bli fler, denna gång i Strömsund!

Vi söker dig som är genuint nyfiken på människor och motiveras av att få andra att nå sina mål. Du är duktig på att lyssna, på att läsa mellan raderna och förstå vilka lösningar som är möjliga för dina deltagare i den situation de befinner sig i för stunden. Rollen som Arbetskonsult kräver en kombination av strukturerat och noggrant administrativt arbete, att identifiera dina deltagares möjligheter att komma ut på arbetsmarknaden samt att hitta möjliga praktik/prövningsplatser till dem.

Som arbetskonsult kommer du jobba med våra tjänster Introduktion till arbete, Rusta och matcha samt andra kommande uppdrag. Samtliga tjänster avser att stödja arbetssökande i behov av att komma ut på arbetsmarknaden eller arbetsförberedande insatser.

Arbetskonsultens roll är att genomföra olika insatser både på individ och gruppnivå som exempelvis kartläggning av resurser, föreläsningar, anordna prövningsplatser samt ha coachande och motiverande samtal. Du har möjlighet att vara kreativ och anpassa ditt arbete efter individen vilket gör arbetet både roligt och utvecklande. Du arbetar både självständigt och tillsammans med kollegor. Du kommer också att ha tät kontakt med arbetsgivare/företag så det är en fördel om du har god kännedom om den lokala arbetsmarknaden.

Vi stärker Styrkor!

Vi erbjuder:

- Nya spännande utmaningar varje dag!
- Härliga, hjälpsamma och lättsamma kollegor - vi har roligt på jobbet!
- En hög tillit till anställdas kompetens och förmågor
- Uppdrag med frihet under ansvar
- Möjlighet att göra skillnad - hjälpa människor till sysselsättning


Du är:

- Prestigelös, flexibel och gillar variation i arbetsuppgifterna
- Kommunikativ, kontaktskapande och bygger nätverk
- Resultatinriktad och kvalitetsmedveten med stark drivkraft
- Strukturerad och van vid att arbeta enligt fastställda processer


Din profil

Minst två års högskoleutbildning inom någon av följande inriktningar:

- Samhällsvetenskap
- Beteendevetenskap
- Pedagogik
- Medicin
- Arbetsterapeut - Starkt meriterande!


Utöver ovanstående utbildningsvägar krävs det även att man har:

- Minst 1 års erfarenhet på minst halvtid av individuell och/eller grupphandledning av personer med kognitiv och/eller psykisk ohälsa samt fysiska funktionsnedsättningar under de senaste sju åren.
- God kännedom om den lokala arbetsmarknaden och brett kontaktnät hos lokala företag
- Ett coachande lösningsinriktat förhållningssätt
- Mycket god administrativ förmåga och är en van datoranvändare
- God kommunikativ förmåga i både tal och skrift
- Ett flexibelt förhållningssätt till arbetsplats och resande i tjänsten
- B-körkort samt tillgång till bil


Ansökan

För mer information om tjänsten, kontakta Sara Björnberg, [email protected]
Urval och intervjuer sker löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning. Andra tjänstgöringsgrader kan diskuteras. Individuell lönesättning tillämpas. Tjänstgöringsort är Strömsund men arbete på på andra orter kan bli aktuellt. Tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Om verksamheten

Arbetslivsresurs ingår i Arenakoncernen. I koncernen ingår bolagen Arbetslivsresurs, Arena Personal, Arena utbildning, Impact, Humanus och World Class som tillsammans erbjuder långsiktiga och hållbara lösningar för organisationer, företag och medarbetare. Koncernen tillhandahåller ett komplett tjänsteutbud inom Bemanning & rekrytering, Hälsa & rehabilitering samt Karriär & omställning.
Vi finns heltäckande runt om i landet och bolagen sitter tillsammans i våra lokaler. Vi har gemensamma värderingar inom alla bolagen kring engagemang och professionalitet som ger en bra grund för samarbete.
Inom Arenakoncernen tror vi starkt på mottot att ett fungerande arbetsliv är nyckeln till ett fungerande samhälle. Alla våra medarbetare gör skillnad varje dag genom att skapa förutsättningar för att just detta skall uppfyllas.
Våra insatser gör skillnad. Visa mindre